Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Η Ελλάδα θα πρέπει να κηρύξει την ανεξαρτησία της, να συντάξει νέο σύνταγμα και να δημιουργήσει το δικό της νόμισμα έξω από την Ευρωζώνη!


Aναδημοσιευση απο Τοξοτισσα

Η φίλη δημοσιογράφος Jane Burgermeister, την οποία γνωρίσαμε στα μέσα της περασμένης χρονιάς μέσα από τις γενναίες δράσεις και έρευνες της στο ζήτημα της γρίπης των χοίρων και των επικίνδυνων εμβολίων, αφιερώνει ένα καταπληκτικό κείμενο μέσα στη σελίδα της "the fu case" για την Ελλάδα και τη Δημοκρατία.

Δεδομένης της οικονομικής λεηλασίας της οποίας υφίσταται η χώρα μας, μέσω της οποίας επιδιώκεται η οικονομική και γενικότερη υποδούλωση της χώρας σε αδιαφανή κερδοσκοπικά κέντρα δεν είναι καθόλου άστοχες οι παρατηρήσεις και οι προτάσεις της Jane και αξίζουν μίας προσεκτική ανάγνωση και εκτίμηση. Πολλοί Έλληνες προφανώς και συμφωνούν με τα λογικά αυτά επιχειρήματα, ενώ οι δήθεν "ειδικοί" προβάλλουν φοβικές επιχειρηματολογίες σχετικά με τις επιπτώσεις της απένταξης της χώρας από τις δαγκάνες της ΕΕ... Αν θέλουμε όμως να βλέπουμε, οφείλουμε να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά στην αλήθεια...


"Οργανισμοί αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας, συμπεριλαμβανομένης της Moody, έχουν δηλώσει ότι προτίθενται να μειώσουν περαιτέρω την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, με αποτέλεσμα να βυθίσουν τη χώρα σε όλο και μεγαλύτερη οικονομική αναταραχή, ενώ παράλληλα δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερα κέρδη για τους φίλους τους στην Goldman Sachs και άλλες τράπεζες.

Με δεδομένη την προοπτική της οικονομικής και πολιτικής εξόντωσης στη ζώνη του ευρώ, οι άνθρωποι στην Ελλάδα θα πρέπει να δηλώσουν την ανεξαρτησία τους, να συντάξουν ένα νέο σύνταγμα και να δημιουργήσουν ένα νέο νόμισμα - να εγκαταλείψουν δηλαδή το σύνολο της ζώνης του ευρώ και της ΕΕ, η οποία ελέγχεται από τις τράπεζες, για τις τράπεζες και για τα συμφέροντα των τραπεζών και μόνο.

Οι λαοί της Ευρώπης χρειάζονται το ευρώ και την ΕΕ, περίπου όσο χρειάζονται μια τρύπα στο κεφάλι - ή ένα πλάνο για τοξικά εμβόλια γρίπης των χοίρων. Η υπερκατασκευή της ευρωζώνης είναι τόσο ευνοϊκή για την οικονομική υγεία όσο ένα βαμπίρ που βυθίζει τα δόντια του στο λαιμό του θύματος.

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει η κρίση του ευρώ όπως ακριβώς δεν υπήρχε ο δολοφονικός ιός της κρίσης της γρίπης των χοίρων.

Αυτές είναι και οι δύο τεχνητές κρίσεις που παράγονται μέσα από την εταιρικά μέσα ενημέρωσης για να επιτρέψουν σε μια μικρή ομάδα να αποκτήσει τεράστια κέρδη σε βάρος των εκατομμυρίων ανθρώπων μέσω της χειραγώγησης της νομοθεσίας πίσω από ένα προπέτασμα καπνού του πανικού.

Οι άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν αρνηθεί τα τοξικά τρυπήματα με τα εμβόλια γρίπης των χοίρων - και τώρα θα πρέπει να αρνηθούν και το ευρώ μαζί με την ΕΕ, οι οποίες αποδείχθηκε πως ήταν μια παγίδα για να καταστρέψει την οικονομία τους, να τους απομακρύνει από τα πολιτικά και αστικά δικαιώματα των πολιτών και να υποτάξει τη χώρα τους.

Αλλά δεν είναι μόνο η Ελλάδα που θα πρέπει να δει μια ευκαιρία μέσα σε αυτή την κρίση .

Άλλες χώρες της Ευρώπης θα πρέπει επίσης να προετοιμαστούν για να δηλώσουν την εθνική ανεξαρτησία τους.

Είναι ώρα για όλους τους ανθρώπους στην Ευρωπαϊκή Ένωση να ανακτήσουν την πολιτική και οικονομική ελευθερία τους.

Η ευρωζώνη έχει σχεδιαστεί από την αρχή κατά τέτοιο τρόπο ώστε να είναι αναπόφευκτη η κατάρρευση ολόκληρου του μπλοκ, αρχής γενομένης από τις ασθενέστερες οικονομίες της Νότιας Ευρώπης και καταλήγοντας στη διάλυση της Γερμανίας.

Οι προσεχείς μήνες θα δείξουν την εξάπλωση αυτής της κρίσης.

Η Ελλάδα είναι μόνο το πρώτο από μια σειρά ντόμινο. Η Ισπανία είναι το επόμενο, και όταν το σύνολο της ζώνης του ευρώ μετατραπεί τελικά ερείπια, οι banksters θα αγοράζουν περιουσίες ολόκληρες σε χαμηλές τιμές, ενώ οι φίλους τους στις κυβερνήσεις ετοιμάζονται να επιβάλουν καθεστώτα ολοκληρωτισμού στους φτωχούς πληθυσμούς στα πλαίσια της Συνθήκης της Λισαβόνας.

Οι Έλληνες δεν χρειάζεται να ζητήσουν την άδεια για να δηλώσουν την ανεξαρτησία τους.

Δεν χρειάζεται να κάνουν πορείες για να δηλώνουν την ανεξαρτησία τους, μολονότι οι πορείες που διοργανώνονται από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ή άλλους θα μπορούσαν να βοηθήσουν.

Δεν χρειάζεται να πολεμήσουν ή να μπουν σε συγκρούσεις.

Δεν είναι χρήσιμο, κατά τη γνώμη μου, όταν ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος  λέει στο BBC πως η Ιταλία μαγειρεύει επίσης το βιβλίο που φέρνει πίσω (την πραγματικά φοβερή) ναζιστική κατοχή - και έτσι βοηθάει στο να σαμποτάρει μια προσπάθεια από τη Γερμανία και άλλες χώρες να βγάλουν την Ελλάδα έξω από τα νύχια της ΕΕ και του ΔΝΤ, κάνοντας σε να αναρωτιέσαι με τίνος την πλευρά είναι πράγματι ο Πάγκαλος.

Όλα όσα πρέπει  να κάνουν οι Έλληνες, είναι να οργανώσουν, να προγραμματίσουν, να δράσουν και να δηλώνουν και πάλι ότι είναι ανεξάρτητοι -(εθνικά κυρίαρχη χώρα).

Από την αυγή της σύγχρονης ιστορίας, τα συντάγματα έχουν δημιουργηθεί από άτομα που ασκούσαν την ελεύθερη βούλησή τους.

Είναι ένα πολιτικό γεγονός ότι καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του λαού. Κανένα ποσό αστυνομίας δεν μπορεί να ελέγξει ανθρώπους που έχουν αποφασίσει να αφήσουν πίσω τους μια διεφθαρμένη κυβέρνηση - ακόμα και αν η αστυνομία θα πρέπει να το επιθυμεί.

Το να κηρύξουν την ανεξαρτησία τους ωστόσο δεν θα είναι αρκετό για τον λαό της Ελλάδας.

Πρέπει να προετοιμαστούν για να εισάγουν ένα νέο νόμισαμ - και να βεβαιωθούν ότι νόμισμα αυτό θα φυλάσσεται μακριά από τα χέρια των banksters.

Ένα νέο νόμισμα θα αποτρέψει την πλήρη κατάρρευση της οικονομίας τους και θα παρέχει τα θεμέλια για μια υγιή ανάκαμψη, για την κατασκευή νέων βιομηχανιών και για την επέκταση του εμπορίου.

Για 2.500 χρόνια ή περισσότερο, η οικονομία στην Ελλάδα λειτούργησε με επιτυχία κατ' αυτό τον τρόπο. Έχουν δημιουργηθεί νέα νομίσματα. Οικονομίες ανακατασκευάστηκαν. Δεν υπάρχει κανένας λόγος που να λέει πως δεν πρέπει να μην συμβεί κάτι τέτοιο ξανά.

Οποιεσδήποτε ιδιωτικές υποχρεώσεις χρέους και να ανέλαβε η κυβέρνηση της Ελλάδας για τον εαυτό της απέναντι στους σκιερούς τραπεζίτες της Goldman Sachs είναι διαφορετικές και ξέχωρες από τις υποχρεώσεις των ανεξάρτητων ανθρώπων της Ελλάδας, και δεν είναι υποχρεωμένοι οι Έλληνες να πληρώσουν ούτε ένα λεπτό σε αυτούς. Οι προετοιμασίες για τη σύλληψη των τραπεζιτών και των κυβερνητικών αξιωματούχων οι οποίοι βοήθησαν να δημιουργηθεί αυτό το χρέος μέσω εξαπάτησης, πρέπει να γίνουν εάν είναι απαραίτητες.

Υπαλλήλοι της ΕΕ και των ελεγχόμενων μέσων μαζικής ενημέρωσης, θα πουν στον ελληνικό λαό ότι τους απειλεί  καταστροφή, εάν αφήσουν την ευρωζώνη και την ΕΕ - αλλά αυτό είναι προπαγάνδα.

Και το αρπακτικό αγχώνεται εάν η λεία του ξεφύγει.

Αν ο λαός της Ελλάδας αποφασίσει να γράψει ένα νέο σύνταγμα, αυτό το σύνταγμα θα είναι που μετράει. Αυτό είναι ένα πολιτικό γεγονός.

Η ΕΕ και όλες οι άλλες κυβερνήσεις δεν έχουν καμία νομιμότητα, αν οι άνθρωποι αρνούνται να τους αναγνωρίσουν.

Η ΕΕ και η ευρωζώνη έχουν φέρει μόνο αύξηση της φτώχειας και της διαφθοράς. Ως αποτέλεσμα των τελευταίων μηχανορραφιών των τραπεζών, οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν μια νέα εποχή καταπίεσης της μορφής που συνήθως έχουν να αντιμετωπίσουν όταν είναι υπό κατοχή από ξένη δύναμη.

Σήμερα, η ΕΕ και οι banksters (=γκάγκστερ τραπεζίτες) υπαγορεύουν ένα προϋπολογισμό για το λαό της Ελλάδας που περιλαμβάνει περικοπές παντού για έναν λαό που ήδη αγωνίζεται να επιβιώσει - και αυτό μολονότι η ΕΕ έχει προφανώς σκηνοθετήσει την τεχνητή κρίση χρέους.

Αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή.

Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Γαλλία, Αυστρία, Γερμανία ... όλες οι χώρες έχουν ρυθμιστεί σε κατάρρευση.

Ένας-ένας, οι πολίτες αυτών των χωρών θα πρέπει να προετοιμαστούν για να δηλώσουν την κυριαρχία τους και να γράψουν νέα συντάγματα, διότι θα είναι οι επόμενοι στόχοι των κερδοσκόπων και των οργανισμών αξιολόγησης. Αν δεν προετοιμαστούν τώρα, ρισκάρουν να καταστραφούν.

Ομάδες στην Ιρλανδία ήδη ενημερώνουν το λαό πως να εξασκήσουν στην πράξη την πολιτική επιλογή τους και πως να πάρουν πίσω την εξουσία (δύναμη) τους.

Δείτε εδώ:

Ένα νέο σύνταγμα, που θέτει τις βασικές δομές των βασικών ελευθεριών και μιας βασικής δομής διακυβέρνησης, η οποία συνεπάγεται μείωση των γραφειοκρατικών εμποδίων, θα δώσει για μια ακόμη φορά χώρο στους ανθρώπους, για την αναπτύξουν τις επιχειρήσεις και το εμπόριο τους, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

H Αρχαία Αθήνα λάμπει σαν φάρος της δημοκρατίας, αλλά είναι επίσης ένα σύγχρονο παράδειγμα, στο βαθμό που ήταν ένα έθνος που ευημερούσε μέσω εμπορικών συναλλαγών, εν μέρει λόγω του ότι έδωσε δικαιώματα και ελευθερίες στους πολίτες της.

Το νέο σύνταγμα θα πρέπει να εγκαταλείψει τα δύο μέρη (κομματικού) κοινοβουλευτικού συστήματος κατά τη γνώμη μου και να τα αντικαταστήσει με την άμεση δημοκρατία, όπως εκείνη που εφαρμοζόταν με τόση επιτυχία στην Αρχαία Ελλάδα και εξακολουθεί να ασκείται με επιτυχία σήμερα στην Ελβετία.

Το αντιπροσωπευτικό κοινοβουλευτικό σύστημα έχει αποδειχθεί ότι είναι πάρα πολύ εύκολο να διεφθαρεί.

Το δικαστικό σύστημα και ο Τύπος, τα οποία υποτίθεται ότι παρακολουθούν τα μέλη του κοινοβουλίου, έχουν αντ'αυτού γίνει συνένοχα στη συγκάλυψη της τρέχουσας οργανωμένης χειραγώγησης όλου του φάσματος της νομοθεσίας για τον πλουτισμό των banksters. Έλεγχοι και  ισορροπίες δεν υπάρχουν πια.

Όπως και στην αρχαία Αθήνα, και στην Ελβετία σήμερα, οι άνθρωποι θα πρέπει, κατά τη γνώμη μου, να συζητήσουν για πρακτικές λύσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα - και όχι να πηγαίνουν απλά να ψηφίζουν μία φορά κάθε τέσσερα χρόνια για ένα από τα δύο ή τρία κόμματα τα οποία ελέγχονται από τους banksters.

Η εισαγωγή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ή δωρεάν ενεργειακών συστημάτων θα πρέπει να είναι ένα σημαντικό βήμα για τη δημιουργία μιας ευημερούσας οικονομίας στην Ευρώπη.

Η θέσπιση κοινοτικών προγραμμάτων που να υποστηρίζουν τη γεωργία θα πρέπει να συμβάλει στη διατήρηση της προσφοράς τροφίμων κατά τη διάρκεια της αναταραχών.

Η Ευρώπη έχει ένα λαμπρό μέλλον, εάν οι άνθρωποι της αφήσουν την ιδέα ότι δεν έχουν άλλη επιλογή εκτός από την ΕΕ και το ευρώ.

Στην ΕΕ δεν έχει απομείνει καμία νομιμότητα. Οι λαοί της Ευρώπης κάθε φορά που τους δόθηκε σε ψηφοφορία, απέρριψαν τη Συνθήκη της Λισαβόνας / και τη Συνταγματική Συνθήκη. Η μόνη χώρα με δικαίωμα ψήφου, η Ιρλανδία, απέρριψε τη Συνθήκη της Λισαβόνας με μια σημαντική πλειοψηφία στην πρώτη ψηφοφορία το 2008 και μέσω τραμπουκισμών τους επεβλήθηκε να ψηφίσουν εκ νέου το 2009 δίχως να έχουν πραγματική επιλογή, εκτός  από το να ψηφίσουν με ναι.

Νομιμότητα της ΕΕ είναι αποκύημα φαντασίας και είναι καιρός να σπάσει αυτό το μπαλόνι.

Είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι. Είμαστε ελεύθεροι κατά τον ίδιο τρόπο που ο λαός της Αθήνας ήταν ελεύθερος. Μπορούμε να κάνουμε τις ίδιες επιλογές που έκαναν εκείνοι - να δηλώσουν πως είναι ανεξάρτητοι και ελεύθεροι και να υπερασπιστούν την ελευθερία τους.

Το μέλλον μας είναι στα χέρια μας.

Το να σκεφτόμαστε πως δεν έχουμε άλλη επιλογή από αυτή μίας ολοκληρωτικής κυβέρνησης, φτώχειας και πιο τεχνητών πολέμων στη ζώνη του ευρώ, είναι μια ψευδαίσθηση που δημιουργείται από τους banksters και τα ελεγχόμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης τους.

Έχουμε την ίδια ελευθερία σήμερα να σφυρηλατήσουμε το πεπρωμένο μας όπως είχε ο λαός της Αθήνας. Η επιλογή είναι δική μας."


Αυτό το άξιο συγχαρητηρίων γραπτό ενός ελεύθερου ανθρώπου που αγωνίζεται για ιδανικά και αξίες θα πρέπει να μπει καλά μέσα στο μυαλό όλων μας- εάν δεν έχει ήδη βρει μέσα στις καρδιές μας το χώρο που της αρμόζει η βεβαιότητα πως οφείλουμε σήμερα να κάνουμε τις επιλογές που θα δώσουν όραμα και νέα πνοή στο μέλλον το δικό μας και αυτό των επόμενων γενεών. 

Οι περισσότεροι ήδη είμαστε περισσότερο από βέβαιοι πως καμία κυβερνητική πρωτοβουλία που στηρίζεται σε εντολές έξω από τη λογική που υπηρετεί το κοινό καλό και δεν πρόκειται να φέρει ελπίδα.

Σε παλαιότερη ανάρτηση είχα παρουσιάσει τη "χάρτα του Ρήγα", το πρότυπο εκείνο σύνταγμα, που στηριζόταν σε αληθινά δημοκρατικά θεμέλια της άμεσης- και μόνης αληθινής δημοκρατίας. Σε κάποιες άλλες έχω παρουσιάσει αποσπάσματα από το 'όραμα της Αναστασίας που με μορφή διηγήματος δίνει τα συστατικά ενός πραγματικού σχεδίου για την αλλαγή πορείας της ανθρωπότητας και την έξοδο της από τη σκοτεινή εποχή την οποία βιώνουμε.

Όλοι όσοι διακατεχόμαστε από τούτο το πνεύμα σεβασμού και συνδημιουργίας είναι καιρός θαρρώ να περάσουμε στη δράση μέσα από μικρές αυτόνομες ομάδες από γειτονιά σε γειτονιά και να διαδώσουμε το μήνυμα σε κάθε γωνιά της Ελλάδα της Ευρώπης και του κόσμου ολόκληρου.

Είστε έτοιμοι να πάρετε τη ζωή σας στα χέρια σας?

Δεν υπάρχουν σχόλια: