Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

ΚΑΥΣΙΜΟ ΑΠΟ ΖΑΧΑΡΗ

Ελληνας παράγει σπίτι του καύσιμο από φρούτα φλούδες και ζάχαρη
Ηλιος, αέρας και κυρίως ζάχαρη είναι τα κύρια συστατικά του οικολογικού καυσίμου, το οποίο τροφοδοτεί με ενέργεια το σπίτι και το μηχανάκι του ηλεκτρολόγου-μηχανικού Μιχάλη Καλογεράκη, από την περιοχή Κοκκίνη Χάνι του Ηρακλείου Κρήτης. Ο επιστήμονας-ερευνητής έχει πάψει να αγχώνεται εδώ και περίπου έναν χρόνο για τα τιμολόγια της ΔΕΗ, αλλά και για την αύξηση της τιμής της βενζίνης, αφού την έχει αντικαταστήσει με το οικολογικό καύσιμο που φτιάχνει ο ίδιος στο σπίτι του.
Μιλώντας στην «Espresso» ο κ. Καλογεράκης τόνισε ότι ύστερα από έρευνα που έκανε, διαπίστωσε ότι οτιδήποτε έχει ζάχαρη μπορεί να…
παράξει καύσιμο: «Εφτιαξα λοιπόν μόνος μου έναν αποστακτήρα, τον οποίο τροφοδότησα κατευθείαν από τα φωτοβολταϊκά συστήματα που έχω στην ταράτσα και τις ανεμογεννήτριες που βρίσκονται στην αυλή του σπιτιού και άρχισα να μαζεύω οτιδήποτε περιείχε ζάχαρη: από φρούτα που είχαν σαπίσει (σταφύλια, καρπούζια, πεπόνια κ.λπ.), μέχρι ζαχαροκάλαμο. Η συνταγή είναι η εξής: τα βάζω όλα σε μια πλαστική δεξαμενή και ρίχνω λίγη μαγιά και νερό. »
«Υστερα από τρία εικοσιτετράωρα και αφού γίνει ζύμωση, το μίγμα αυτό μετατρέπεται σε καθαρό οινόπνευμα που χρησιμεύει ως καύσιμο. Με το δικό μου σύστημα μπορώ να βγάλω δέκα λίτρα καύσιμο τη μέρα. Τα δέκα αυτά λίτρα μού καλύπτουν 450-500 χιλιόμετρα με το δίκυκλο. Τους τελευταίους έντεκα μήνες έχω κάνει 9.000 χιλιόμετρα. Επίσης, το συγκεκριμένο καύσιμο που καίει το μηχανάκι είναι πεντακάθαρο και δεν αφήνει κατάλοιπα, ούτε μαυρίλα στην εξάτμιση. Τώρα σκοπεύω να το δοκιμάσω και σε αυτοκίνητο».
Και ως γνήσιος Κρητικός, ο κ. Καλογεράκης χαρακτηρίζει το καύσιμό του ως μια πολύ δυνατή ρακή 75 βαθμών, που μπορείς κάλλιστα να πιεις: «Αν το αραιώσει κάποιος με νερό, μπορεί ακόμη και να το πιει χωρίς να έχει πρόβλημα».
Το ζαχαροκάλαμο αποτελεί το «Α και το Ω» των σχεδίων του ηλεκτρολόγου-μηχανικού: «Πρόκειται να γεμίσω με το φυτό αυτό μια έκταση εκατό τετραγωνικών μέτρων από την οποία ευελπιστώ να παράγω τουλάχιστον τρεις τόνους καύσιμο τον χρόνο για τη θέρμανση του σπιτιού και για την κίνηση του δικύκλου μου» μας λέει ο κ. Καλογεράκης και προσθέτει: «Το ζαχαροκάλαμο είναι η καλύτερη λύση αφού δεν το στερείς από κανέναν ως τροφή, ενώ παράλληλα φυτρώνει σε έλη, βάλτους και πάνω απ’ όλα είναι ανθεκτικό αφού μπορεί να αντέξει τα λύματα. Παράλληλα, δεν θέλει φροντίδα και καλλιέργεια, παρά μόνο κόψιμο και πότισμα».

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και ΠΩΣ θα φτιάχνονται οι μηχανές όταν σε λίγο θα τελειώσει το πετρέλαιο, ενώ η βενζίνη πάει για 2-3 ευρώ το λίτρο;
Δεν είναι τυχαίο ότι όσοι παρουσιάζουν δήθεν 'ενεργειακές' λύσεις ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ να μιλάνε για αποκέντρωση-αυτάρκεια.
Χώρια που ένα χαλάζι ρημάζει τη γεωργία...
Κρίμα να περιφρονούν παραδόσεις Ακριτών ΧΙΛΙΑΔΩΝ ετών.

Κωστας είπε...

Ο ανθρωπος αυτος εκανε μια προσπαθεια να δειξει εναν απο τους πολλους τροπους που μπορει να οδηγησουν τον Ανθρωπο σε κατασταση ενεργειακης αυταρκειας, σε μια εποχη που ο κοσμος αργοπεθαινει στις καφετεριες με βερεσε τσιγαρα και καφε και θα επρεπε να γινει προτυπο αυταρκειας για ολους εμας που κρινουμε, βλεποντας μονο προβληματα στο καθε τι.
Δεν χρειαζομαστε αλλες μηχανες.. αυτο που χρειαζομαστε ειναι Ενοτητα, να μπορεσουμε να καταλαβουμε οτι χρειαζομαστε ο ενας τον αλλο και ειδικα ανθρωπους που εχουν λυσεις και προτασεις αυταρκειας.

Μα ο ανθρωπος ηταν και αποκεντρωμενος στην κρητη σε μονοκατοικια απο οτι ειδα και ενεργειακα αυταρκης ,τι αλλο πρεπει να κανει για να μας ευχαριστησει;

Τα ζαχαροτευτλα η το ζαχαροκαλαμο δεν ειναι ευπαθη στο χαλαζι..
και επειδη ριχνει χαλαζι;τι σημαινει οτι δεν θα καλιεργουμε;

Ενημερωσε με σε παρακαλω για τις παραδοσεις των Ακριτων, γιατι δεν τις γνωριζω.

Να σαι καλα και να γελας :)

Κωστας είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

1. "Δε χρειαζόμαστε άλλες μηχανές", αλλά πεντάκις εκατομμύρια ζαχαροκάλαμα για 7 δις καταναλωτικές μηχανές...
Από τι, λοιπόν, να φτιάχνονται τώρα τα πανάκριβα εξαρτήματα που καίνε ζάχαρη; Τα πανάκριβα φωτοβολταϊκά και οι ανεμογεννήτριές του, που τα προωθούν στους αγρότες, αντί για αυτάρκη αγροκτήματα, στη χώρα που αντιστάθηκε μυριάδων βαρβάρων, ακριβώς επειδή είχε αυτάρκεια;;
Καλύτερα θα ήταν να μας πρότεινε να προσαρμοστούμε στον ΑΥΡΙΑΝΟ χωρίς πετρέλαιο κόσμο, και όχι σε μπαλώματα τύπου βιοκαυσίμων. ΑΥΡΙΟ θα πάει 2-3 ευρώ το λίτρο η βενζίνη και ΠΕΡΥΣΙ είχαμε εξεγέρσεις σε 33 χώρες για τα βιοκαύσιμα...
2. Επειδή το χαλάζι και οι νεροποντές ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ και εναλλάσσονται με τις επιδεινούμενες ξηρασίες, πόσα χρόνια ΛΙΜΩΝ θα αντέξουν αυτά τα ήδη παραπαίοντα 7 δις, και νέων ερημοποιητικών-αποδασωτικών μονοκαλλιεργειών, κατά τον πρώτο διδάξαντα γεωργό-φονιά Κάιν - "αυξάνεσθε και ερημοποιείτε";
Μπορεί άραγε να υπάρχει αυτάρκεια παρέα με υπερπληθυσμιακή μανία, και χωρίς αντίσταση κατά των παιδομαζωμάτων στα οποία οι υπερπληθυσμιακοί ρέπουν; Και έχουμε μπόλικους γύρω μας και ανάμεσά μας... Αυτά να μας πει ο ηλεκτρολόγος, και να δούμε κατά πόσο νοιάζεται για την παρακαταθήκη των Ακριτών, για την οποία ας ξεκινήσει εκείνος τις απαντήσεις, για να μη νομίζει ότι δεν καταλαβαίνει ο κόσμος αυτά που βλέπει: ότι άλλος έχει προτεραιότητα τη ζάχαρη και άλλος την εθνική άμυνα, που δε ζαχαρώνεται.
Είναι και για γέλια αυτή η κατάσταση...
Να είναι καλά όσοι μας διαβάζουν και όσοι δε μας διαβάζουν!

Ανώνυμος είπε...

Γελάμε, δυστυχώς αναγκαστικά, με την αποφυγή να θιγεί τόσο η άμεση εφαρμογή παλλαϊκής άμυνας, όσο και το επικείμενο άλμα σε έναν εξαθλιωμένο κόσμο χωρίς καύσιμα, χωρίς δυνατότητες για οργώματα, μεταφορές, τηλεπικοινωνίες:
http://www.guardian.co.uk/business/2010/apr/11/peak-oil-production-supply
http://timesonline.typepad.com/environment/2009/06/peak-oil-latest-yikes.html.

Κωστας είπε...

Ναι φιλε μου ανωνυμε, δεν χρειαζομαστε αλλες μηχανες,το μονο που καταφεραμε με αυτες ειναι να εχουμε φτασει ενα βημα πριν την αυτοκαταστροφη..
Ειμαι υπερ των βιοκαυσιμων οταν χρησιμοποιουνται για να προαγουν την οικο-αυταρκεια..για σκεψου,αν μπορει με 100μ2 ζαχαροκαλαμου να παραγει 3 τονους καυσιμο ωστε να ζεσταινει την οικογενεια του και να μετακινειτε..εγω δεν εχω καταφερει ακομα αυτο τον βαθμο αυταρκειας..Εσυ;
Γνωριζεις οτι(θετοντας το, πολυ απλα), εαν επιλεγαμε χορτοφαγικη διατροφη σαν ανθρωποτητα θα λυναμε το προβλημα της πεινας παγκοσμιως;
Και πως θα προσαρμοστουμε στον αυριανο κοσμο χωρις πετρελαιο οπως λες;Εχεις καμμια καλυτερη προταση;
Πανλαικη αμυνα;εναντια σε ποιον;
Ο εχθρος ειμαστε εμεις φιλε μου,
εμεις ειμαστε αυτοι που φεραμε την κοινωνια σ'αυτο το επιπεδο, εμεις ακομα την συντηρουμε σ'αυτη την κατασταση και βαθαινουμε την κριση καθημερινα σε ολα τα επιπεδα της ανθρωπινης ζωης και οχι μονο..
Πρεπει επιτελους να γινουμε κυριοι του εαυτου μας και να παρουμε την ευθυνη της ζωης στα χερια μας ωριμαζοντας ,σκεπτομενοι, πρατωντας με γνωμονα την αυταρκεια για μια πραγματικα ελευθερη ζωη..
Ο κοσμος εφτασε στην εξαθλιωση τη σημερινη,γινομενος καταναλωτης του ατελειωτου σκουπιδαριου που του πλασσαρουν ,μεσω της βιομηχανιας που προεκυψε απο τις μηχανες και το πετρελαιο..Ας τελειωσουν να σταματησουμε επιτελους να γεμιζουμε αυτο τον πλανητη και το μυαλο μας με σκουπιδια!
Οργωμα; Μαλλον δεν γνωριζεις για τον Φουκουοκα και την φυσικη καλιεργεια..
Για τις μεταφορες υπαρχουν τοσες λυσεις..εχω προτεινει κιολας μια :)
Τηλεπικοινωνιες;Καλυτερα να συγκεντρωθουμε στο να μπορεσουμε να επικοινωνησουμε με τους ανθρωπους μας,με τα παιδια μας,με τους γειτονους που κοιταει ο ενας τον αλλο με μισο ματι ,γιατι απο την πολλη τηλεπικοινωνια το χασαμε το παιχνιδι..
Μπορει να συζηταμε επ'απειρον..σημασια εχει η πραξη.
Μοιρασου μαζι μου/μας τη λυση που βρηκες για το προβλημα σου που μπορει να ειναι και δικο μου προβλημα,στηριξε ανθρωπους που εργαζονται για να αποκτησει ο κοσμος αυταρκεια,να ειμαστε ολοι αυταρκεις,μιμησου τροπους αυταρκειας,μοιρασε την γνωση που απεκτησες στη ζωη σου και ενα χαμογελο συντροφικοτητας στον κοσμο γυρω σου,επικεντρωσου στο οραμα ενος καλυτερου κοσμου που ολοι θα θελαμε να ζησουμε..και παλεψε γιαυτο με τον φοβο και την ληθη που σκεπασε τον κοσμο..

Να σαι καλα και να γελας :)

Ανώνυμος είπε...

ενα ευχαριστω που μας κανεις σοφοτερους,τα ασχημα σχολια ειναι χρησιμα γιατι αποστομονωντας τα ισχυροποιεις τη θεση σου στο αρθρο.το κακο δεν ειναι οτι ειναι τα σχολια ασχημα αλλα κακοβουλα.
ο φιλος σου ανδρεας απο αθηνα

Κωστας είπε...

Καλησπερα φιλε Αντρεα,ολα για καλο γινονται που λεει η λαικη σοφια..
Να σαι καλα :)

Ανώνυμος είπε...

Προς Ανωνυμο 15 Ιουλίου 2010 12:29 μ.μ.
Ρίξε μια ματιά στο βιντεάκι και έλα να το ξανα κουβεντιάσουμε.
Αληθινά σενάρια 29-04-2010 Πελίτι 4-5
http://www.youtube.com/watch?v=oOhpwvaQPoI