Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Η Ελλάδα θα πρέπει να κηρύξει την ανεξαρτησία της, να συντάξει νέο σύνταγμα και να δημιουργήσει το δικό της νόμισμα έξω από την Ευρωζώνη!


Aναδημοσιευση απο Τοξοτισσα

Η φίλη δημοσιογράφος Jane Burgermeister, την οποία γνωρίσαμε στα μέσα της περασμένης χρονιάς μέσα από τις γενναίες δράσεις και έρευνες της στο ζήτημα της γρίπης των χοίρων και των επικίνδυνων εμβολίων, αφιερώνει ένα καταπληκτικό κείμενο μέσα στη σελίδα της "the fu case" για την Ελλάδα και τη Δημοκρατία.

Δεδομένης της οικονομικής λεηλασίας της οποίας υφίσταται η χώρα μας, μέσω της οποίας επιδιώκεται η οικονομική και γενικότερη υποδούλωση της χώρας σε αδιαφανή κερδοσκοπικά κέντρα δεν είναι καθόλου άστοχες οι παρατηρήσεις και οι προτάσεις της Jane και αξίζουν μίας προσεκτική ανάγνωση και εκτίμηση. Πολλοί Έλληνες προφανώς και συμφωνούν με τα λογικά αυτά επιχειρήματα, ενώ οι δήθεν "ειδικοί" προβάλλουν φοβικές επιχειρηματολογίες σχετικά με τις επιπτώσεις της απένταξης της χώρας από τις δαγκάνες της ΕΕ... Αν θέλουμε όμως να βλέπουμε, οφείλουμε να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά στην αλήθεια...


"Οργανισμοί αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας, συμπεριλαμβανομένης της Moody, έχουν δηλώσει ότι προτίθενται να μειώσουν περαιτέρω την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, με αποτέλεσμα να βυθίσουν τη χώρα σε όλο και μεγαλύτερη οικονομική αναταραχή, ενώ παράλληλα δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερα κέρδη για τους φίλους τους στην Goldman Sachs και άλλες τράπεζες.

Με δεδομένη την προοπτική της οικονομικής και πολιτικής εξόντωσης στη ζώνη του ευρώ, οι άνθρωποι στην Ελλάδα θα πρέπει να δηλώσουν την ανεξαρτησία τους, να συντάξουν ένα νέο σύνταγμα και να δημιουργήσουν ένα νέο νόμισμα - να εγκαταλείψουν δηλαδή το σύνολο της ζώνης του ευρώ και της ΕΕ, η οποία ελέγχεται από τις τράπεζες, για τις τράπεζες και για τα συμφέροντα των τραπεζών και μόνο.

Οι λαοί της Ευρώπης χρειάζονται το ευρώ και την ΕΕ, περίπου όσο χρειάζονται μια τρύπα στο κεφάλι - ή ένα πλάνο για τοξικά εμβόλια γρίπης των χοίρων. Η υπερκατασκευή της ευρωζώνης είναι τόσο ευνοϊκή για την οικονομική υγεία όσο ένα βαμπίρ που βυθίζει τα δόντια του στο λαιμό του θύματος.

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει η κρίση του ευρώ όπως ακριβώς δεν υπήρχε ο δολοφονικός ιός της κρίσης της γρίπης των χοίρων.

Αυτές είναι και οι δύο τεχνητές κρίσεις που παράγονται μέσα από την εταιρικά μέσα ενημέρωσης για να επιτρέψουν σε μια μικρή ομάδα να αποκτήσει τεράστια κέρδη σε βάρος των εκατομμυρίων ανθρώπων μέσω της χειραγώγησης της νομοθεσίας πίσω από ένα προπέτασμα καπνού του πανικού.

Οι άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν αρνηθεί τα τοξικά τρυπήματα με τα εμβόλια γρίπης των χοίρων - και τώρα θα πρέπει να αρνηθούν και το ευρώ μαζί με την ΕΕ, οι οποίες αποδείχθηκε πως ήταν μια παγίδα για να καταστρέψει την οικονομία τους, να τους απομακρύνει από τα πολιτικά και αστικά δικαιώματα των πολιτών και να υποτάξει τη χώρα τους.

Αλλά δεν είναι μόνο η Ελλάδα που θα πρέπει να δει μια ευκαιρία μέσα σε αυτή την κρίση .

Άλλες χώρες της Ευρώπης θα πρέπει επίσης να προετοιμαστούν για να δηλώσουν την εθνική ανεξαρτησία τους.

Είναι ώρα για όλους τους ανθρώπους στην Ευρωπαϊκή Ένωση να ανακτήσουν την πολιτική και οικονομική ελευθερία τους.

Η ευρωζώνη έχει σχεδιαστεί από την αρχή κατά τέτοιο τρόπο ώστε να είναι αναπόφευκτη η κατάρρευση ολόκληρου του μπλοκ, αρχής γενομένης από τις ασθενέστερες οικονομίες της Νότιας Ευρώπης και καταλήγοντας στη διάλυση της Γερμανίας.

Οι προσεχείς μήνες θα δείξουν την εξάπλωση αυτής της κρίσης.

Η Ελλάδα είναι μόνο το πρώτο από μια σειρά ντόμινο. Η Ισπανία είναι το επόμενο, και όταν το σύνολο της ζώνης του ευρώ μετατραπεί τελικά ερείπια, οι banksters θα αγοράζουν περιουσίες ολόκληρες σε χαμηλές τιμές, ενώ οι φίλους τους στις κυβερνήσεις ετοιμάζονται να επιβάλουν καθεστώτα ολοκληρωτισμού στους φτωχούς πληθυσμούς στα πλαίσια της Συνθήκης της Λισαβόνας.

Οι Έλληνες δεν χρειάζεται να ζητήσουν την άδεια για να δηλώσουν την ανεξαρτησία τους.

Δεν χρειάζεται να κάνουν πορείες για να δηλώνουν την ανεξαρτησία τους, μολονότι οι πορείες που διοργανώνονται από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ή άλλους θα μπορούσαν να βοηθήσουν.

Δεν χρειάζεται να πολεμήσουν ή να μπουν σε συγκρούσεις.

Δεν είναι χρήσιμο, κατά τη γνώμη μου, όταν ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος  λέει στο BBC πως η Ιταλία μαγειρεύει επίσης το βιβλίο που φέρνει πίσω (την πραγματικά φοβερή) ναζιστική κατοχή - και έτσι βοηθάει στο να σαμποτάρει μια προσπάθεια από τη Γερμανία και άλλες χώρες να βγάλουν την Ελλάδα έξω από τα νύχια της ΕΕ και του ΔΝΤ, κάνοντας σε να αναρωτιέσαι με τίνος την πλευρά είναι πράγματι ο Πάγκαλος.

Όλα όσα πρέπει  να κάνουν οι Έλληνες, είναι να οργανώσουν, να προγραμματίσουν, να δράσουν και να δηλώνουν και πάλι ότι είναι ανεξάρτητοι -(εθνικά κυρίαρχη χώρα).

Από την αυγή της σύγχρονης ιστορίας, τα συντάγματα έχουν δημιουργηθεί από άτομα που ασκούσαν την ελεύθερη βούλησή τους.

Είναι ένα πολιτικό γεγονός ότι καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του λαού. Κανένα ποσό αστυνομίας δεν μπορεί να ελέγξει ανθρώπους που έχουν αποφασίσει να αφήσουν πίσω τους μια διεφθαρμένη κυβέρνηση - ακόμα και αν η αστυνομία θα πρέπει να το επιθυμεί.

Το να κηρύξουν την ανεξαρτησία τους ωστόσο δεν θα είναι αρκετό για τον λαό της Ελλάδας.

Πρέπει να προετοιμαστούν για να εισάγουν ένα νέο νόμισαμ - και να βεβαιωθούν ότι νόμισμα αυτό θα φυλάσσεται μακριά από τα χέρια των banksters.

Ένα νέο νόμισμα θα αποτρέψει την πλήρη κατάρρευση της οικονομίας τους και θα παρέχει τα θεμέλια για μια υγιή ανάκαμψη, για την κατασκευή νέων βιομηχανιών και για την επέκταση του εμπορίου.

Για 2.500 χρόνια ή περισσότερο, η οικονομία στην Ελλάδα λειτούργησε με επιτυχία κατ' αυτό τον τρόπο. Έχουν δημιουργηθεί νέα νομίσματα. Οικονομίες ανακατασκευάστηκαν. Δεν υπάρχει κανένας λόγος που να λέει πως δεν πρέπει να μην συμβεί κάτι τέτοιο ξανά.

Οποιεσδήποτε ιδιωτικές υποχρεώσεις χρέους και να ανέλαβε η κυβέρνηση της Ελλάδας για τον εαυτό της απέναντι στους σκιερούς τραπεζίτες της Goldman Sachs είναι διαφορετικές και ξέχωρες από τις υποχρεώσεις των ανεξάρτητων ανθρώπων της Ελλάδας, και δεν είναι υποχρεωμένοι οι Έλληνες να πληρώσουν ούτε ένα λεπτό σε αυτούς. Οι προετοιμασίες για τη σύλληψη των τραπεζιτών και των κυβερνητικών αξιωματούχων οι οποίοι βοήθησαν να δημιουργηθεί αυτό το χρέος μέσω εξαπάτησης, πρέπει να γίνουν εάν είναι απαραίτητες.

Υπαλλήλοι της ΕΕ και των ελεγχόμενων μέσων μαζικής ενημέρωσης, θα πουν στον ελληνικό λαό ότι τους απειλεί  καταστροφή, εάν αφήσουν την ευρωζώνη και την ΕΕ - αλλά αυτό είναι προπαγάνδα.

Και το αρπακτικό αγχώνεται εάν η λεία του ξεφύγει.

Αν ο λαός της Ελλάδας αποφασίσει να γράψει ένα νέο σύνταγμα, αυτό το σύνταγμα θα είναι που μετράει. Αυτό είναι ένα πολιτικό γεγονός.

Η ΕΕ και όλες οι άλλες κυβερνήσεις δεν έχουν καμία νομιμότητα, αν οι άνθρωποι αρνούνται να τους αναγνωρίσουν.

Η ΕΕ και η ευρωζώνη έχουν φέρει μόνο αύξηση της φτώχειας και της διαφθοράς. Ως αποτέλεσμα των τελευταίων μηχανορραφιών των τραπεζών, οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν μια νέα εποχή καταπίεσης της μορφής που συνήθως έχουν να αντιμετωπίσουν όταν είναι υπό κατοχή από ξένη δύναμη.

Σήμερα, η ΕΕ και οι banksters (=γκάγκστερ τραπεζίτες) υπαγορεύουν ένα προϋπολογισμό για το λαό της Ελλάδας που περιλαμβάνει περικοπές παντού για έναν λαό που ήδη αγωνίζεται να επιβιώσει - και αυτό μολονότι η ΕΕ έχει προφανώς σκηνοθετήσει την τεχνητή κρίση χρέους.

Αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή.

Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Γαλλία, Αυστρία, Γερμανία ... όλες οι χώρες έχουν ρυθμιστεί σε κατάρρευση.

Ένας-ένας, οι πολίτες αυτών των χωρών θα πρέπει να προετοιμαστούν για να δηλώσουν την κυριαρχία τους και να γράψουν νέα συντάγματα, διότι θα είναι οι επόμενοι στόχοι των κερδοσκόπων και των οργανισμών αξιολόγησης. Αν δεν προετοιμαστούν τώρα, ρισκάρουν να καταστραφούν.

Ομάδες στην Ιρλανδία ήδη ενημερώνουν το λαό πως να εξασκήσουν στην πράξη την πολιτική επιλογή τους και πως να πάρουν πίσω την εξουσία (δύναμη) τους.

Δείτε εδώ:

Ένα νέο σύνταγμα, που θέτει τις βασικές δομές των βασικών ελευθεριών και μιας βασικής δομής διακυβέρνησης, η οποία συνεπάγεται μείωση των γραφειοκρατικών εμποδίων, θα δώσει για μια ακόμη φορά χώρο στους ανθρώπους, για την αναπτύξουν τις επιχειρήσεις και το εμπόριο τους, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

H Αρχαία Αθήνα λάμπει σαν φάρος της δημοκρατίας, αλλά είναι επίσης ένα σύγχρονο παράδειγμα, στο βαθμό που ήταν ένα έθνος που ευημερούσε μέσω εμπορικών συναλλαγών, εν μέρει λόγω του ότι έδωσε δικαιώματα και ελευθερίες στους πολίτες της.

Το νέο σύνταγμα θα πρέπει να εγκαταλείψει τα δύο μέρη (κομματικού) κοινοβουλευτικού συστήματος κατά τη γνώμη μου και να τα αντικαταστήσει με την άμεση δημοκρατία, όπως εκείνη που εφαρμοζόταν με τόση επιτυχία στην Αρχαία Ελλάδα και εξακολουθεί να ασκείται με επιτυχία σήμερα στην Ελβετία.

Το αντιπροσωπευτικό κοινοβουλευτικό σύστημα έχει αποδειχθεί ότι είναι πάρα πολύ εύκολο να διεφθαρεί.

Το δικαστικό σύστημα και ο Τύπος, τα οποία υποτίθεται ότι παρακολουθούν τα μέλη του κοινοβουλίου, έχουν αντ'αυτού γίνει συνένοχα στη συγκάλυψη της τρέχουσας οργανωμένης χειραγώγησης όλου του φάσματος της νομοθεσίας για τον πλουτισμό των banksters. Έλεγχοι και  ισορροπίες δεν υπάρχουν πια.

Όπως και στην αρχαία Αθήνα, και στην Ελβετία σήμερα, οι άνθρωποι θα πρέπει, κατά τη γνώμη μου, να συζητήσουν για πρακτικές λύσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα - και όχι να πηγαίνουν απλά να ψηφίζουν μία φορά κάθε τέσσερα χρόνια για ένα από τα δύο ή τρία κόμματα τα οποία ελέγχονται από τους banksters.

Η εισαγωγή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ή δωρεάν ενεργειακών συστημάτων θα πρέπει να είναι ένα σημαντικό βήμα για τη δημιουργία μιας ευημερούσας οικονομίας στην Ευρώπη.

Η θέσπιση κοινοτικών προγραμμάτων που να υποστηρίζουν τη γεωργία θα πρέπει να συμβάλει στη διατήρηση της προσφοράς τροφίμων κατά τη διάρκεια της αναταραχών.

Η Ευρώπη έχει ένα λαμπρό μέλλον, εάν οι άνθρωποι της αφήσουν την ιδέα ότι δεν έχουν άλλη επιλογή εκτός από την ΕΕ και το ευρώ.

Στην ΕΕ δεν έχει απομείνει καμία νομιμότητα. Οι λαοί της Ευρώπης κάθε φορά που τους δόθηκε σε ψηφοφορία, απέρριψαν τη Συνθήκη της Λισαβόνας / και τη Συνταγματική Συνθήκη. Η μόνη χώρα με δικαίωμα ψήφου, η Ιρλανδία, απέρριψε τη Συνθήκη της Λισαβόνας με μια σημαντική πλειοψηφία στην πρώτη ψηφοφορία το 2008 και μέσω τραμπουκισμών τους επεβλήθηκε να ψηφίσουν εκ νέου το 2009 δίχως να έχουν πραγματική επιλογή, εκτός  από το να ψηφίσουν με ναι.

Νομιμότητα της ΕΕ είναι αποκύημα φαντασίας και είναι καιρός να σπάσει αυτό το μπαλόνι.

Είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι. Είμαστε ελεύθεροι κατά τον ίδιο τρόπο που ο λαός της Αθήνας ήταν ελεύθερος. Μπορούμε να κάνουμε τις ίδιες επιλογές που έκαναν εκείνοι - να δηλώσουν πως είναι ανεξάρτητοι και ελεύθεροι και να υπερασπιστούν την ελευθερία τους.

Το μέλλον μας είναι στα χέρια μας.

Το να σκεφτόμαστε πως δεν έχουμε άλλη επιλογή από αυτή μίας ολοκληρωτικής κυβέρνησης, φτώχειας και πιο τεχνητών πολέμων στη ζώνη του ευρώ, είναι μια ψευδαίσθηση που δημιουργείται από τους banksters και τα ελεγχόμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης τους.

Έχουμε την ίδια ελευθερία σήμερα να σφυρηλατήσουμε το πεπρωμένο μας όπως είχε ο λαός της Αθήνας. Η επιλογή είναι δική μας."


Αυτό το άξιο συγχαρητηρίων γραπτό ενός ελεύθερου ανθρώπου που αγωνίζεται για ιδανικά και αξίες θα πρέπει να μπει καλά μέσα στο μυαλό όλων μας- εάν δεν έχει ήδη βρει μέσα στις καρδιές μας το χώρο που της αρμόζει η βεβαιότητα πως οφείλουμε σήμερα να κάνουμε τις επιλογές που θα δώσουν όραμα και νέα πνοή στο μέλλον το δικό μας και αυτό των επόμενων γενεών. 

Οι περισσότεροι ήδη είμαστε περισσότερο από βέβαιοι πως καμία κυβερνητική πρωτοβουλία που στηρίζεται σε εντολές έξω από τη λογική που υπηρετεί το κοινό καλό και δεν πρόκειται να φέρει ελπίδα.

Σε παλαιότερη ανάρτηση είχα παρουσιάσει τη "χάρτα του Ρήγα", το πρότυπο εκείνο σύνταγμα, που στηριζόταν σε αληθινά δημοκρατικά θεμέλια της άμεσης- και μόνης αληθινής δημοκρατίας. Σε κάποιες άλλες έχω παρουσιάσει αποσπάσματα από το 'όραμα της Αναστασίας που με μορφή διηγήματος δίνει τα συστατικά ενός πραγματικού σχεδίου για την αλλαγή πορείας της ανθρωπότητας και την έξοδο της από τη σκοτεινή εποχή την οποία βιώνουμε.

Όλοι όσοι διακατεχόμαστε από τούτο το πνεύμα σεβασμού και συνδημιουργίας είναι καιρός θαρρώ να περάσουμε στη δράση μέσα από μικρές αυτόνομες ομάδες από γειτονιά σε γειτονιά και να διαδώσουμε το μήνυμα σε κάθε γωνιά της Ελλάδα της Ευρώπης και του κόσμου ολόκληρου.

Είστε έτοιμοι να πάρετε τη ζωή σας στα χέρια σας?

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Πως να φτιαξετε ενα μικρο σαλιγκαροτροφειο


Αυτην την εποχη τα σαλιγκαρια βρισκονται σε χειμερια ναρκη περιπου 5 εκατοστα κατω απο το εδαφος,
περιμενοντας την ζεστη της Ανοιξης για να ξαναβγουν στην επιφανεια συνεχιζοντας τον κυκλο αναπτυξης τους.Αν εχετε κηπο πιθανον να εχετε μαργαριτες και αλλα αγριοχορτα που θελετε να βγαλετε.Ξεριζονωντας τις μαργαριτες,( αν εχετε αμμωδες εδαφος που ευνοει τα σαλιγκαρια),θα βρειτε σε μερικες ριζες σαλιγκαρια που βρισκονται ακομα σε χειμερια ναρκη και θα το καταλαβετε απο το πωμα που υπαρχει στην εισοδο του κελυφους.
Μαζευτε αυτα τα σαλιγκαρια(10-20) και ετοιμαστε το καινουργιο τους σπιτι.Εγω ειχα ενα παλιο γυαλινο ενυδρειο στην αποθηκη που ειναι τελειο για την εκτροφη και την παρατηρηση τους,εσεις εαν δεν εχετε μπορειτε να παρετε απο ενα καταστημα πλαστικο ενυδριο που ειναι φθηνο και ελαφρυ.
Για να φτιαξουμε το νεο σπιτι των σαλιγκαριων ,βαζουμε αμμωδες χωμα μια στρωση περιπου 3εκ.(ειναι σημαντικο να μην κανει λασπη το χωμα),παιρνουμε με το φτυαρι προσεκτικα,μαζι με την ριζα χαμηλη βλαστηση απο την περιοχη που πηραμε τα σαλιγκαρια και την τοποθετουμε μεσα στο σαλιγκαροτροφειο μας δημιουργωντας ενα μικρο οικοσυστημα.
Επειτα συμπληρωνουμε χωμα ωστε να καλυφθουν οι ριζες των φυτων συνολικου παχους 7-10εκ.Αυτη η ποσοτητα χωματος θα δωσει την δυνατοτητα στα σαλιγκαρια να σκαψουν και να αποθεσουν τα αυγα τους οταν ερθει η ωρα.
Στην συνεχεια βρεχουμε το χωμα με λιγο νερο κατα προτιμηση με ενα ψεκαστηρα χειρος ωστε να τους παρεχουμε την υγρασια που τοσο χρειαζονται.Τοποθετουμε τα σαλιγκαρια στο νεο τους περιβαλλον και ειναι ετοιμο το μικρο σας σαλιγκαροτροφειο.Πολλα απο τα σαλιγκαρια σας και μονο απο την θερμη των χεριων σας μπορει να  ξυπνησουν,αν δεν εχει ξυπνησει κανενα μην ανησυχειτε, μολις τα βαλετε στον χωρο που τους ετοιμασετε θα αφυπνιστουν.
Οι αναγκες τους ειναι μικρες ,ενα φυλλο μαρουλι θα τα κανει ευτυχισμενα καθως και λιγη υγρασια ,ψεκαζοντας  οταν βλεπεται να στεγνωνουν τα φυλλα των φυτων που εχετε τοποθετησει στο σαλιγκαροτροφειο σας.
Τα σαλιγκαρια ειναι ερμαφροδιτα αλλα και ανεπαρκη που σημαινει οτι ολα γεννανε εφοσον προηγηθει ο ''ερωτας'' που θα τα γονιμοποιησει για να αποθεσουν στην φωλια τους 40 -90 αυγα με διαρκεια επωασης 15-20 ημερες πραγμα που σημαινει οτι τα 10 σαλιγκαρια σε ενα χρονο μπορει να εχουν γινει ανετα 400 : )


.Αν εχετε παιδια θα ενθουσιαστουν με την παρατηρηση και συντηρηση τους,αν σκεφτεστε την καλιεργεια τους αυτος ο τροπος θα σας εξοικοιωσει με το σαλιγκαρι πριν κανετε οποιαδηποτε επενδυση και τελος αν τα τρωτε θα μπορειτε να κανετε την δικη σας φυσικη εκτροφη σαλιγκαριων προσαρμοζοντας την, στις αναγκες σας.
Καλα να περασετε :-)

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Οικολογικο ψυγειο χωρις ηλεκτρισμο

Ο Mohammed Bah Abba εφεύρε τη συσκευή το 1995 και βραβεύτηκε με Rolex Laureate (Rolex Awards for Enterprise) το 2000 για την ανάπτυξη του συστήματος συντήρησης/ψύξης «δοχείου-σε-δοχείου».

Το ψυγείο «δοχείο σε δοχείο», είναι μια συσκευή ψύξης που κρατά τα τρόφιμα δροσερά χωρίς ηλεκτρική ενέργεια χρησιμοποιώντας την ψύξη που δημιουργεί η εξάτμιση του νερού.

Κατασκευάζεται με την τοποθέτηση ενός πήλινου δοχείου μέσα σε ένα μεγαλύτερο πήλινο δοχείο, με βρεγμένη άμμο αναμεταξύ τους και με ένα υγρό ύφασμα στο πάνω μέρος. Όταν το νερό εξατμίζετε τραβά τη θερμότητα προς τα έξω και δροσίζει το εσωτερικό, επιτρέποντας στα τρόφιμα που αποθηκεύονται στο εσωτερικό δοχείο να διατηρηθούν φρέσκα, για πολύ περισσότερο καιρό σε ένα καυτό, ξηρό κλίμα. Πρέπει να τοποθετηθεί σε ένα ξηρό, αερισμένο χώρο, για να εξατμιστεί το νερό αποτελεσματικά προς τα έξω.

Το ψυγείο «δοχείο σε δοχείο» ξανασχεδιασμένο
Ricky Willems
Οι προτεινόμενες βελτιώσεις είναι σχεδόν τόσο απλές όσο η έννοια της εξατμιστικής ψύξης. Επιδιώξαμε κυρίως να βελτιώσουμε και να αυξήσουμε το ποσό εξάτμισης νερού στη συσκευή, και να αυξήσουμε τη μόνωση του σχεδίου. Η δυνατότητα του συστήματος να χρησιμοποιήσει καλύτερα την δροσερή άμμο έχει επίσης αυξηθεί, με την προσθήκη των κορυφογραμμών στο εσωτερικό δοχείο, οι οποίες βοηθούν στη βύθιση της θερμότητας από το εσωτερικό δοχείο στην πιο δροσερή άμμο.

Το ποσό της εξάτμισης αυξήθηκε από την προσθήκη των εξατμιστικών διεξόδων στο εξωτερικό δοχείο. Οι διέξοδοι αυξάνουν την περιοχή επιφάνειας του εξωτερικού κεραμικού δοχείου και την περιοχή επιφάνειας της άμμου μέσω της οποίας το νερό μπορεί να εξατμίσει. Αφού «η αποδοτικότητα (ένας εξατμιστικού) συστήματος ψύξης εξαρτάται από τον αέρα που κινείται» (Bucklin, Ρ. Α. 1993), ο βαθμός ψύξης πρέπει να αυξηθεί αισθητά με αυτήν την προσθήκη.

Links:
http://en.wikipedia.org/wiki/Pot-in-pot_refrigerator
http://www.globalgiving.com/pr/1900/proj1806a.html
http://rickywillems.myrpi.org/potinpot.html

Αναδημοσιευση απο τον φιλο θεοδωρο http://www.ftiaxno.gr

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Γνωρίζουν οτι οταν ελέγχεις την τροφή, ελέγχεις απόλυτα τους ανθρώπους.



Η αστυνομία τροφίμων στις ΗΠΑ, ποινικοποιεί την βιολογική καλλιέργεια και την ιδιωτική-Ο νόμος HR 875

Η Νέα Τάξη Πραγμάτων προσπαθεί να σκλαβώσει με κάθε μέσο την ανθρωπότητα.

Γνωρίζουν οτι οταν ελέγχεις την τροφή, ελέγχεις απόλυτα τους ανθρώπους.

Στις ΗΠΑ λοιπόν, προσπαθούν να περάσουν νόμο που θα απαγορεύει την ιδιωτική καλλιέργεια απο μεμονωμένα άτομα. Η νομοθεσία αυτή στοχεύει ξεκάθαρα στην ιδιωτική καλλιέργεια και ζωοτροφία, που αποσκοπεί στο να έχει ο άνθρωπος τα προς το ζείν σε περιόδους οικονομικής ένδειας και έλλεψης αγαθών.

Σε όποιον έχει κήπο στην αυλή του σπιτιού του ή κάποιο μέρος όπου εκτρέφει για ιδιωτική χρήση ζώα, θα του επιβάλλεται πρόστιμο.

Θεσπίζει συγκεκριμένους τρόπους παραγωγής τροφίμων. Όποιος δεν καλλιεργεί με τις «νόμιμες» μεθόδους θα διώκεται.
Αυτό το νομοσχέδιο έχει τεθεί στο συμβούλιο των επιτρόπων και θα δούμε στο άμεσο μέλλον αν ψηφιστεί. Η αλήθεια είναι οτι ελάχιστοι απο τους Αντιπροσώπους το έχουν διαβάσει.
Αυτό είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει πολύ συχνά στις ΗΠΑ. Η άγνοια των διοικούντων σε τέτοια θέματα τους οδηγεί στο να λαμβάνουν τις αποφάσεις τους σύμφωνα με τις προτροπές των «ειδικών» πάνω σε αυτά.

Αν μια τέτοια νομοθεσία περάσει, θα είναι καταστροφική για τον απλό κόσμο γιατι έτσι οι άνθρωποι θα είναι ανήμποροι να προστατευτούν σε μια περίοδο κρίσεως.
Η νομοθεσία αυτή όμως είναι «ευλογία» για τα μεγάλα εργοστάσια καλλιέργειας όπως η Mosanto, η ADM και η Sodexo Tyson.

Θα επηρεάσει όποιονδήποτε παράγει τρόφιμα, ακόμα και εάν δεν τα πωλούν αλλά μόνο τα καταναλώνουν. Θα θέσει κυριολεκτικά όλους τους ανεξάρτητους αγρότες και τους παραγωγούς τροφίμων εκτός της αγοράς, λόγω των τεράστιων χρηματικών ποσών που χρειάζονται για να συμμορφώνονται προς τις γεωργικές μεθόδους παραγωγής των εργοστασίων.

Εάν οι άνθρωποι επιλέξουν να καλλιεργήσουν χωρίς χρήση των βιομηχανικών πρότυπων, όπως τα χημικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα θα υπόκεινται σε ποικιλία παρενοχλήσεων από αυτό το εντελώς νέο οργανισμό που ποτέ δεν προυπήρξε. Σωστά, μια ολόκληρη νέα κυβέρνητική οργανωση συστήνεται απλά και μόνο για την αστυνόμευση των τροφίμων, φυσικά για την της προστασία μας.

Σημεία κινδύνου:

-Νομικά δεσμεύει τα κρατικά υπουργεία γεωργίας και καλλιέργειας προς την εφαρμογή των ομοσπονδιακών κατευθυντήριων γραμμών που αποτελεσματικά θα στερήσει από την κρατική εξουσία να κάνει τίποτα άλλο από το να ασκεί αστυνόμευση στα τρόφιμα για χάρη της ομοσπονδιακής διεύθυνσης.

-Στην ουσία ποινικοποιεί τη βιολογική γεωργία, αλλά δεν χρησιμοποιεί τον όρο βιολογική.

-Επηρεάζει οποιονδήποτε καλλιεργεί τρόφιμα, ακόμα και αν δεν τα πωλεί αλλά τα καταναλώνει.

-Επηρεάζει οποιονδήποτε που παράγει κρέατα κάθε είδους, συμπεριλαμβανομένων των άγριων θηραμάτων.

-Η νομοθεσία αυτή έχει τόσο ευρύ πεδίο ισχύος που κάθε μορφή καλλιέργειας ή παραγωγής τροφίμων μπορεί να καθίσταται παράνομη. Δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες που είναι περίεργο αναλογιζόμενοι το μέγεθος της νομοθεσίας.

-Στο τμήμα 103 είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου για την διοικητική πτυχή της νομοθεσίας. Θα επιτρέψει το διορισμό μονίμων υπαλλήλων μέσα από εργοστάσια γεωργίας και καλλιέργειας και τα καρτέλ και ο χαρακτηρισμός τους ως εμπειρογνώμονες που θα τους επιτρέπει να καθορίζουν και να ερμηνεύσουν τη νομοθεσία.

Τίνος το μέρος νομίζετε ότι πρόκειται να πάρουν;

-Στο τμήμα 206 ορίζει τι θα πρέπει να θεωρείται ως εγκατάσταση παραγωγής τροφίμων και ποια θα είναι τα μέτρα που θα πρέπει να επιβληθούν στις εγκαταστάσεις παραγωγής τροφίμων.
Η διατύπωση της νομοθεσίας έχει τόσο ευρεία ισχύ ώστε ακόμα και για τον κήπο στην πίσω αυλή θα μπορούσε να επιβληθεί πρόστιμο και περισσότερα.

-Στο τμήμα απαιτείται το Υπουργείο Γεωργίας και Καλλιέργειας να ενεργεί ως αστυνομία τροφίμων και να επιβάλει τις απαιτήσεις παραγωγής τροφίμων. Αυτό στερεί τη δύναμη του κράτους και αποτελεί παραβίαση της 10ης τροποπολογίας του Συντάγματος(των ΗΠΑ αλλά και των περισσοτέρων).

Μήπως ο Στάλιν δεν πολιτογράφησε γεωργικές μεθόδους παραγωγής που επέτρεπαν στη διοίκησή του να αποκτήσει τον έλεγχο της προμήθειας τροφίμων;
Μήπως ο Στάλιν δεν χρησιμοποίησε τα τρόφιμα για τον έλεγχο του λαού;

Με αυτή τη νομοθεσία προχωρούν στην φίμωση των υπουργών σχετικά με το τι μπορούν και τι δεν μπορούν να πούν στον λαό, συνταγματολογεί κανόνες που θα αναγκάζουν τους ανθρώπους να βασίζονται αποκλειστικά στην κυβέρνηση,ενώ αυτοί θα ασκούν τον έλεγχο των χρημάτων και των τροφίμων. Και πως ονομάζεται αυτό; Δικτατορία και απόλυτος έλεγχος.

Ένα πράγμα για το οποίο είμαι σίγουρος είναι πως ελάχιστοι,αν υπάρχουν κάποιοι,έχουν διαβάσει την νομοθεσία και όταν το θέμα έρθει προς ψήφιση είναι,περισσότερο απο πιθανό οτι θα λάβουν υπόψην τους τη γνώμη κάποιου άλλου για το πως θα ψηφίσουν.Το άλλο για το οποίο είμαι πολύ σίγουρος είναι οτι,αυτή η νομοθεσία έχει συνταχθεί απο λομπίστες και ειδικούς της βιομηχανίας.

Πηγή


http://www.arxaiaithomi.gr/?p=191

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Σαλιγκαροτροφια


Τα σαλιγκάρια αποτελούν ένα υψηλής αξίας προϊόν διατροφής, με συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση.
Τα τελευταία χρόνια εκτιμάται όλο και περισσότερο η γαστρονομική και θρεπτική αξία του
σαλιγκαριού. Επίσης, σε πολλές περιπτώσεις τα σαλιγκάρια έχουν χρησιμοποιηθεί για την
παρασκευή φαρμακευτικών προϊόντων αλλά και για την παρασκευή καλλυντικών. Ήδη, από την
αρχαιότητα υπάρχουν μαρτυρίες για τη χρήση παρασκευασμάτων με βάση τα σαλιγκάρια.
Τα φυσικά αποθέματα των εδώδιμων σαλιγκαριών έχουν μειωθεί εξαιτίας της εντατικής
συλλογής τους και της υποβάθμισης του φυσικού περιβάλλοντος (αποψίλωση των δασών,
εντατικοποίηση της αγροτικής καλλιέργειας, πυρκαγιές κ.α. ). Αυτό αναπόφευκτα οδήγησε στην
ίδρυση και ενίσχυση της εκτροφής σαλιγκαριών σε διάφορες χώρες του κόσμου, όπως η Ιταλία,
η Ισπανία, ο Καναδάς, οι Ηνωμένες Πολιτείες και κυρίως η Γαλλία.

Διατροφική αξία των σαλιγκαριών
Tο κρέας των σαλιγκαριών συγκεντρώνει αρκετά πλεονεκτήματα σε σχέση με
άλλα κρέατα. Παρουσιάζει αφενός χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και
λίπη και αφετέρου υψηλή περιεκτικότητα σε ανόργανα θρεπτικά στοιχεία,
απαραίτητα αμινοξέα και ευεργετικά λιπαρά οξέα. Οι τελευταίες έρευνες
αναδεικνύουν το κρέας των σαλιγκαριών ως έναν από τους θετικούς
διατροφικούς παράγοντες της μεσογειακής δίαιτας.
Η θερμιδική αξία του κρέατος των σαλιγκαριών είναι 60-90 Kcal ανά 100
gr κρέατος έτοιμου προς κατανάλωση, μικρότερη από το κρέας διάφορων
ψαριών, πτηνών και θηλαστικών. Το περιεχόμενο σε πρωτεΐνη είναι υψηλό και
κυμαίνεται από 10 έως 16% του νωπού βάρους. Το ποσοστό των λιπών
αποτελεί το 0,5 έως 2% του ολικού νωπού βάρους και συνήθως είναι λίγο
μεγαλύτερο στα νεαρά άτομα. Το περιεχόμενο σε νερό είναι υψηλό και
ποικίλει από 73-89%.
Η ανάλυση της σύστασης των λιπιδίων δείχνει σχετικά υψηλό ποσοστό
πολύ-ακόρεστων λιπαρών οξέων. Συγκεκριμένα τα συνολικά κεκορεσμένα
λιπίδια (SFA) καταλαμβάνουν το 25,78%, τα μονο-ακόρεστα (MFA)
αποτελούν το 18,55% και τα πολύ-ακόρεστα (PUFA) αποτελούν το υπόλοιπο
18% . Από τα πολύ-ακόρεστα ο λόγος Ω-3 /Ω-6 κυμαίνεται από 0,2 έως 2 που
με βάση τις σύγχρονες διατροφικές απόψεις θεωρείται πάρα πολύ καλός και
συγκρίσιμος με τα ψάρια (από 0,5 έως 8). Επίσης, θα πρέπει να τονιστεί ότι το
λίπος των σαλιγκαριών είναι ωφέλιμο, γιατί παρέχει στον οργανισμό τα Ω3
λιπαρά οξέα, τα οποία θεωρούνται απαραίτητα, καθώς ο άνθρωπος δε μπορεί
να τα συνθέσει και γι’ αυτό πρέπει να τα λάβει με τη διατροφή του. Είναι πολύ
ευεργετικά για την υγεία του, γιατί θεωρούνται ότι παρεμποδίζουν την
αθηροσκλήρωση και τη θρόμβωση και έχουν αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις,
προληπτικά σε αλλεργίες, κατάθλιψη, και άλλες ασθένειες του νευρικού
συστήματος.
Όσον αφορά στα ανόργανα στοιχεία (μέταλλα) το κρέας των σαλιγκαριών
αποτελεί καλή πηγή ασβεστίου, φωσφόρου, μαγνησίου, καλίου και νατρίου.
Ορισμένοι ερευνητές προτείνουν την κατανάλωση σαλιγκαριών ως
εναλλακτική πηγή ασβεστίου και φωσφόρου, δυο συστατικών πολύ
σημαντικών για την ανάπτυξη των οστών. Με δεδομένο ότι και τα ψάρια που
καταναλώνονται με το κόκαλο είναι καλή πηγή ασβεστίου και φωσφόρου,
αλλά λόγω και της σημαντικής περιεκτικότητας του κρέατος των σαλιγκαριών
σε Ω3 λιπαρά οξέα, θα μπορούσαν τα σαλιγκάρια επάξια να τα
αντικαταστήσουν, τουλάχιστον σε περιοχές που τα ψάρια δεν είναι διαθέσιμα.
Επίσης, αποτελούν μια σημαντική πηγή αμινοξέων και ασβεστίου σε
περιόδους νηστείας που δεν καταναλώνεται κρέας και γαλακτοκομικά
προϊόντα.
Όσον αφορά στα ιχνοστοιχεία, το κρέας των ειδών αυτών αποτελεί καλή
πηγή σεληνίου (27,4 μg/100mg), παρέχοντας ουσιαστικά στον καταναλωτή το
50% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας που απαιτείται για πρόσληψη
από μια ενήλικη γυναίκα (που είναι 50 μg/ ημέρα) και το 1/3 για ένα άνδρα. Το
σελήνιο έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες προστατεύοντας από
καρδιοπάθειες και καρκίνο (κυρίως του προστάτη), συμβάλλοντας επίσης στη
λειτουργία του θυρεοειδή αδένα και του ανοσοποιητικού συστήματος.
Εκτός όλων των παραπάνω αναφερθέντων, η σάρκα των σαλιγκαριών
αποτελεί και σημαντική διαιτητική πηγή βιταμινών. Η νιασίνη είναι μια
υδροδιαλυτή βιταμίνη του συμπλέγματος Β με ευεργετική επίδραση στο
νευρικό και καρδιαγγειακό σύστημα. Είναι αξιοσημείωτα σταθερή και
ανθεκτική στη θερμότητα, τη μαγειρική και την αποθήκευση των τροφίμων. Η
περιεκτικότητα του κρέατός τους σε νιασίνη είναι 1,4 mg/100g βρώσιμου
κρέατος και αντιστοιχεί σε κατανάλωση 50 g τυριού και 150 g από γιαούρτι,
φακές ή πατάτες που θεωρούνται καλές πηγές αυτής της βιταμίνης.

Μεθοδοι εκτροφης
1.Ανοικτη βιολογικη εκτροφη

2.Κλειστη εντατικη καλλιεργεια δικτυοκηπιου
περισοτερες πληροφοριες
http://www.youtube.com/watch?v=MStBTmZscEw

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ


ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΝΕΡΟΥ
Και όμως… Είναι τόσο απλό, αλλά αποτελεσματικό.
Ας πούμε ότι υπάρχει μια τοποθεσία που δεν υπάρχει τρεχούμενο νερό.
Για να φέρουμε νερό, κοστίζει και θέλει εγκαταστάσεις.
Ας πούμε ότι δεν είμαστε και κοντά σε θάλασσα ή ποτάμι ή λίμνη.
Πως προμηθεύεται μια τέτοια κατοικία νερό;
Μη βιαστείτε να πείτε ότι δεν υπάρχει λύση.
Τη λύση την έδωσε ο Max Whisson ,Αυστραλός φυσικός και εφευρέτης :Μια συσκευή που ονομάζεται Max Water,κάνει το όλο εγχείρημα εφικτό, μέσω του αέρα.
Πως;
Με τον ίδιο τρόπο που όταν βάζετε σε ένα ποτήρι λίγο παγωμένο νερό και αμέσως σχηματίζονται σταγονίδια νερού στα εξωτερικά τοιχώματα.
Η συσκευή που προαναφέραμε χρησιμοποιεί την ίδια απλή τεχνική για να εξάγει νερό από τον αέρα. Ουσιαστικά αυτό που κάνει είναι να συμπυκνώνει τους υδρατμούς που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα και να τους συγκεντρώνει σταγόνα σταγόνα σε μια δεξαμενή.
Θα μου πείτε και πως δημιουργεί την απαιτούμενη ψύξη;
Απλά , η ίδια συσκευή ενσωματώνει ταυτόχρονα ένα ηλιακό πάνελ και μια μικρή ανεμογεννήτρια , που παράγουν αρκετό ρεύμα για να ψύξουν τις ράβδους που βλέπετε στην φωτογραφία, ώστε να αρχίσουν να σχηματίζονται υδρατμοί.

Σύμφωνα με τον εφευρέτη η ποσότητα του νερού που συγκεντρώνεται από μια τέτοια συσκευή αρκεί για να τροφοδοτήσει 3-4 νοικοκυριά, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα είτε σαν πόσιμο, είτε για άλλη χρήση.

ΠΟΣΙΜΟ ΘΑΛΛΑΣΙΝΟ ΝΕΡΟ
Στα πιο πολύπλοκα προβλήματα οι λύσεις συνήθως είναι πολύ πιο απλές από ότι φανταζόμαστε ,
Το πόσιμο νερό αν και κάτι αυτονόητο για εμάς, στην Ευρώπη, ή γενικότερα στον ανεπτυγμένο κόσμο, αποτελεί πολυτέλεια για υπανάπτυκτες χώρες.
Πολλά άρθρα έχουν γραφτεί και πολλές μελέτες έχουν γίνει για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, του καθαρού πόσιμου νερού απαλλαγμένου από σωματίδια και αλάτι.

Χιλιάδες άνθρωποι καθημερινά μεγάλοι και παιδιά υποφέρουν από δίψα ή αναγκάζονται να καταναλώνουν νερό το οποίο είναι επικίνδυνο, και συχνά οδηγούνται στον θάνατο.

Η λύση μάλλον όμως είναι αρκετά πιο απλή από όσο πιστεύαμε και εμείς και οι επιστήμονες.

Ο κύριος Stephan Augustine, είχε μια απλή αλλά επαναστατική ιδέα. Να εκμεταλλευτεί το φαινόμενο της εξάτμισης του νερού, για να παράγει καθαρό , πόσιμο νερό από την θάλασσα ή ένα βρώμικο ποτάμι. Η ιδέα της εξάτμισης δεν είναι κάτι νέο, αλλά είναι ο πρώτος ο οποίος κατάφερε να κατασκευάσει μια συσκευή που χωρίς να χρειάζεται εξωτερική ενέργεια , να μπορεί να παράγειπάνω από 1.5 λίτρα καθαρού πόσιμου νερού κάθε μέρα!!

Οι μεγαλύτερες ιδέες είναι και οι πιο απλές τελικά (όπως πάντα άλλωστε!).

Η εφεύρεσή του ονομάζεται Watercone και είναι ένας πλαστικός διαφανής κώνος ο οποίος στέκεται πάνω σε μία βάση επίσης πλαστική,η οποία είναι σκούρα (σαν πιάτο). Τοποθετούμε νερό από τη θάλασσα απευθείας στο πιάτο και στη συνέχεια τοποθετούμε τον κώνο από πάνω. Στη συνέχεια αφήνουμε απλά το σύστημα στον ήλιο για να αναλάβει εκείνος δράση!
Το νερό από τη βάση της συσκευής εξατμίζεταικαθώς θερμαίνεται από τον ήλιο και επικάθεται με τημορφή σταγονιδίων στα τοιχώματα του διαφανούς κώνου.
Στη συνέχεια κατηφορίζει ,και συγκεντρώνεται σε έναεσωτερικό χείλος του κώνου.
Εννοείται ότι το αλάτι από το θαλασσινό νερό δεν εξατμίζεται και μένει στο πιάτο!

Έτσι σε λίγη ώρα μπορούμε να συγκεντρώσουμε ένα ποτήρι νερό , πόσιμο, χωρίς κόπο και κατανάλωση ενέργειας.

Το υλικό κατασκευής του κώνου είναι το πλαστικό Makrolon το οποίο κατασκευάζεται από την γνωστή μας Bayer (ναι, αυτή με τις ασπιρίνες), και είναι ένα υλικό το οποίο εδώ και 50 χρόνια εντυπωσιάζει με την πολυχρηστικότητά του. Χρησιμοποιείται σε κράνη, σύριγγες, σε CD και DVD, αντί για γυαλί στα φανάρια των αυτοκινήτων, και όλα αυτά και πολλά άλλα, λόγω του ότι είναι ανθεκτικό, διαφανές αντέχει σε μεγάλο εύρος θερμοκρασιών κ.ά.

Πραγματικά μια πανέξυπνη εφεύρεση η οποία μπορεί αν χρηματοδοτηθεί να ανακουφίσει πολύ κόσμο που μαστίζεται από τη δίψα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα σχετικό βίντεο με το Watercone σε δράση και να κατανοήσετε καλύτερα τον τρόπο λειτουργίας του. 
Το νερό από τη βάση της συσκευής εξατμίζεταικαθώς θερμαίνεται από τον ήλιο και επικάθεται με τημορφή σταγονιδίων στα τοιχώματα του διαφανούς κώνου.
Στη συνέχεια κατηφορίζει ,και συγκεντρώνεται σε έναεσωτερικό χείλος του κώνου.
Εννοείται ότι το αλάτι από το θαλασσινό νερό δεν εξατμίζεται και μένει στο πιάτο!

Έτσι σε λίγη ώρα μπορούμε να συγκεντρώσουμε ένα ποτήρι νερό , πόσιμο, χωρίς κόπο και κατανάλωση ενέργειας.

Το υλικό κατασκευής του κώνου είναι το πλαστικό Makrolon το οποίο κατασκευάζεται από την γνωστή μας Bayer (ναι, αυτή με τις ασπιρίνες), και είναι ένα υλικό το οποίο εδώ και 50 χρόνια εντυπωσιάζει με την πολυχρηστικότητά του. Χρησιμοποιείται σε κράνη, σύριγγες, σε CD και DVD, αντί για γυαλί στα φανάρια των αυτοκινήτων, και όλα αυτά και πολλά άλλα, λόγω του ότι είναι ανθεκτικό, διαφανές αντέχει σε μεγάλο εύρος θερμοκρασιών κ.ά.

Πραγματικά μια πανέξυπνη εφεύρεση η οποία μπορεί αν χρηματοδοτηθεί να ανακουφίσει πολύ κόσμο που μαστίζεται από τη δίψα. 
Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα σχετικό βίντεο με το Watercone σε δράση και να κατανοήσετε καλύτερα τον τρόπο λειτουργίας του.
ΤοWatercone έχει βραβευτεί πολλές φορές και σαν εφεύρεση και σαν σχεδιασμός.


Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Ηλιακός φορτιστής laptop


Ελαφρύς και με μικρό μέγεθος για φορητότητα

Εδώ θα χρησιμοποιήσουμε τις νέες μονοκρυσταλλικές κυψέλες για να φτιάξουμε έναν μικρό και ελαφρύ ηλιακό φορτιστή για το λάπτοπ.
Ταυτόχρονα θα είναι και ανθεκτικός για να μπορούμε να τον μεταφέρουμε στην ίδια τσάντα με το laptop.ηλιακές κυψέλες
Στη διπλανή φωτογραφία βλέπουμε την μπροστινή και την πίσω πλευρά αυτών των κυψελών. Η κάθε μια βγάζει καθαρά σχεδόν 6V και 300mA!
Συνδέοντας δηλαδή μόλις 3 τέτοιες σε σειρά, φορτίζουμε μια 12βολτη μπαταρία με 5 Watt την ώρα.
Συνδέοντας άλλη μια τέτοια τριάδα παράλληλα, έχουμε 10W την ώρα, δηλαδή έως και 60Wh τη μέρα επιπλέον ισχύ στο φορητό μας υπολογιστή, που συνεπάγεται από μιάμιση έως τρείς επιπλέον ώρες λειτουργίας (ανάλογα με το λαπτοπ)!
Παρακάτω φαίνεται πως έγινε η διασύνδεση των τριών κυψελών μεταξύ τους. Κόλλησα με το ηλεκτρικό κολλητήρι ένα κομμάτι καλωδίου από το αρνητικό της πρώτης κυψέλης στο θετικό της δεύτερης και από το αρνητικό της δεύτερης στο θετικό της τρίτης.

Έτσι, έμεινε ένα θετικό ελεύθερο στην πρώτη κυψέλη και ένα αρνητικό ελεύθερο στην τρίτη. Αυτά θα είναι η έξοδος +/- του πάνελ.
Βάζω λίγη σιλικόνη περιμετρικά από κάθε κυψέλη και κολλάω για πλάτη ένα κομμάτι plexiglass ή ξύλο, στο οποίο έχω ανοίξει και δύο μικρές τρύπες για να βγούν τα καλώδια εξόδου.
Όπως είναι τώρα, έχουμε ένα πάνελ με έξοδο περίπου 17V και 300mA, δηλαδή 5 Watt.
Στη συνέχεια φτιάχνω άλλο ένα ίδιο πανελάκι των 5W όπως παραπάνω και τα συνδέω μεταξύ τους παράλληλα για να αυξήσω τα Ampere σε 600mA, άρα και τα Watt σε 10 Watt/p (17V X 0,6A). Συνδέω δηλαδή το καλώδιο από τη θετική έξοδο του ενός πάνελ των 5W με το άλλο θετικό καλώδιο του δεύτερου πάνελ και το αρνητικό καλώδιο του πρώτου με το αρνητικό του δεύτερου.
Με κολλητική ταινία αλουμινίου, ενώνω τα δύο πανελάκια των 5W αφήνοντας 1 εκατοστό απόσταση μεταξύ τους, ώστε να γίνουν αναδιπλούμενα για να μεταφέρονται εύκολα και να χωράνε παντού!φωτοβολταικο πανελ για το λαπτοπ
Η κάθε κυψέλη έχει διαστάσεις 9Χ15 εκατοστά. Στην επόμενη φωτογραφία φαίνεται πως περίπου θα μοιάζει το φωτοβολταϊκό πάνελ που θα φτιάξουμε.
Οι διαστάσεις του πάνελ είναι λίγο πάνω από 27 εκατοστά πλάτος επί 30 εκατοστά μήκος όταν είναι ανοικτό στον ήλιο. Όσο δηλαδή είναι ένας μέσος φορητός υπολογιστής.
Επειδή το φωτοβολταϊκό πάνελ είναι αναδιπλούμενο (ή αν φτιάξουμε μόνο μια σειρά τριών κυψελών για 5W την ώρα - 20-30Wh τη μέρα), οι διαστάσεις του όταν είναι διπλωμένο θα είναι μόλις 27Χ15 εκατοστά, όπως φαίνεται στην επόμενη φωτογραφία!μικρότερος φορτιστης laptop

Η μπαταρία του φωτοβολταϊκού πάνελ

Τα καλώδια εξόδου +/- συνδέονται στους αντίστοιχους πόλους μιας μπαταρίας 12V που κόλλησα στο πίσω μέρος του αναδιπλούμενου πάνελ.
Η τελική έξοδος (από τη μπαταρία) συνδέεται σε ένα βύσμα αναπτήρα αυτοκινήτου, ώστε πάνω του να μπορεί να συνδεθεί ο φορτιστής αυτοκινήτου του φορητού υπολογιστή.
Εγώ χρησιμοποίησα 10 ισχυρές μπαταρίες ΑΑ 3,2ΑΗ σε μια θήκη μπαταριών (από κατάστημα ηλεκτρονικών) για μικρότερο μέγεθος και βάρος. Θα μπορούσε να μπεί και μια 12V μπαταρία μολύβδου 4ΑΗ ή 7ΑΗ.
Μπορεί να φορτίζει και άλλες συσκευές όπως κινητό, ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, mp3 player, GPS κλπ με χρήση του αντίστοιχου καλωδίου-φορτιστή αυτοκινήτου αυτών των συσκευών.
Ή να δώσει ρεύμα σε έναν λαμπτήρα για μερικές ώρες, αφού στη πίσω πλευρά του φωτοβολταϊκού πάνελ υπάρχουν οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες που τροφοδοτούν με ρεύμα ακόμη και το βράδυ!

Το κόστος κατασκευής

Τα 6 μονοκρυσταλλικά πανελάκια στοίχισαν 16,5 Ευρώ το ένα, τα δύο φύλλα plexiglass 5 Ευρώ το ένα και η θήκη για τις 10 μπαταρίες μαζί με όλα βύσματα 7 Ευρώ. Καθόλου άσχημα για ένα πάνελ μικρού μεγέθους, αναδιπλούμενο, 10 Watt/p που μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού, όχι μόνο στο φορητό υπολογιστή!
Πηγη http://www.iqsolarpower.com οπου μπορειται να βρειτε επιπλεον πληροφοριες και κατασκευες σχετικα με την Ηλιακη ενεργεια